Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

∆εύτερο στο παγκόσµιο διαπανεπιστηµιακό πρωτάθληµα της Βαρκελώνης το βόλεϊ του Πανεπιστηµίου Κρήτης και Πέµπτη θέση για την οµάδα Μπάσκετ Γυναικών.ΡΕΘΥΜΝΟ 30/11/2017εύτερο στο παγκόσµιο διαπανεπιστηµιακό πρωτάθληµα της Βαρκελώνης το βόλεϊ του Πανεπιστηµίου Κρήτης

Ακόµη µία τεράστια επιτυχία κατέγραψε το Πανεπιστήµιο Κρήτης, µε τη Γυναικεία οµάδα βόλεϊ να κατακτά την 2η θέση στο παγκόσµιο πρωτάθληµα Πανεπιστηµίων που διεξήχθη την περασµένη εβδοµάδα στη Βαρκελώνη.

Η οµάδα του Νίκου Προβιά έλαβε για ακόµη µία φορά µέρος στη διοργάνωση, παίζοντας συνολικά 7 παιχνίδια. Μάλιστα, µε 5 νίκες και µόλις µία ήττα έφτασε ως τον µεγάλο τελικό, όπου αντιµετώπισαν µία οµάδα του Πανεπιστηµίου της Ρωσίας. Εκεί, αν και «πάλεψαν» για την κατάκτηση της κορυφής τελικά ηττήθηκαν µε 25-22 και 25-21, ανεβαίνοντας στο 2ο σκαλί του βάθρου.

Στην αποστολή της οµάδας του πανεπιστηµίου Κρήτης συµµετείχαν οι Ευτυχία Κλεισιάρη, Βίκυ Σουιτσµέ, Κατερίνα Κογεράκη, ∆έσποινα Μπεµπή, Εβίνα Μανούρη, Ελένη Πετρακάκη, Ειρήνη Τσελάνη, Μαρία Μπατζάκη, Μαρία Σκουτέλη, Ευγενία Ακζιώτη, και Έφη Κοστούρου, ενώ τις συνόδευσαν οι Γιάννης Κόης και Νίκος Στάµος.

ΤΑ    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ    ΤΗΣ    ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ    ΟΜΑ∆ΑΣ
Προκριµατικά
Πανεπιστήµιο Κρήτης – IESEG Lille (Γαλλία) 2-0
Πανεπιστήµιο        Κρήτης        –        RUDN        University        (Ρωσία)        0-2
Πανεπιστήµιο Κρήτης – Czech University of Life Sciences in Prague (Τσεχία) 2-0
Φάση των 16
Πανεπιστήµιο Κρήτης – University of Economics of Bratislava (Σλοβακία) 2 – 0
Προηµιτελικός
Πανεπιστήµιο Κρήτης – University of Economics, Prague (Τσεχία) 2 – 0
Ηµιτελικός
Πανεπιστήµιο Κρήτης – University Politehnica of Bucharest (Ρουµανία) 2 – 0
Τελικός
Πανεπιστήµιο Κρήτης – RUDN University (Ρωσία) 0 – 2
Προπονητής: Νίκος Προβιάς – Κόης Ιωάννης

Πέµπτη θέση για την οµάδα Μπάσκετ του Πανεπιστηµίου Κρήτης στο  παγκόσµιο διαπανεπιστηµιακό πρωτάθληµα της Βαρκελώνης

Επίσης, στην Πανεπιστηµιάδα συµµετείχε και η οµάδα µπάσκετ γυναικών η οποία κατέκτησε την 5η θέση µεταξύ 16 οµάδων, µε απολογισµό 2 νίκες και 2 ήττες στην διοργάνωση. Ενώ έχασε την είσοδο στην τετράδα στην δεύτερη παράταση. Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η οµάδα του πανεπιστηµίου Κρήτης βρέθηκε να χάνει 3 δευτερόλεπτα πριν την πριν την λήξη µε 3 πόντους και µε ένα καταπληκτικό σουτ από το κέντρο του γηπέδου η Λάππα έστειλε το παιχνίδι στην παράταση µε τους περισσότερους από 1000 θεατές να χειροκροτούν, τις φοιτήτριες του πανεπιστήµιου Κρήτης να πανηγυρίζουν και τη διοργάνωση να βγάζει ειδική ανακοίνωση γι αυτό το πόσο συναρπαστικό ήταν αυτό παιχνίδι.

Τα    αποτελέσµατα    της    οµάδας    µπάσκετ
Πανεπιστήµιο         Κρήτης         –         ESADE         Barcelona         (Ισπανία)         27-22
Πανεπιστήµιο       Κρήτης       –       Matej       Bel       University       (Σλοβακία)       18-22
Πανεπιστήµιο Κρήτης – Lahore University of Management Sciences (LUMS) (Πακιστάν) 34
– 10
Προηµιτελικός
Πανεπιστήµιο Κρήτης – University of Economics of Bratislava (Σλοβακία) 20 – 25

Το  ρόστερ   της   οµάδας   µπάσκετ   Φοιτητριών   του   Πανεπιστηµίου   Κρήτης  : Λάππα Πολυξένη, Ξανθέα Θεοδώρα, Ξανθέα Ιωάννα, Μαστροκώστα Ελπίδα, Ροµπου Βενετία, Τσικριτσάκη Βασιλική, Κιπ Ελευθερία, Βουρδουµπά Ελευθερια, Γιαπιτσόγλου Αδαµαντία, Γιαλαµά Γιασέµη, Πασχαλίδη Είρηνη.
Προπονητής: Νίκος Προβιάς – Στάµος Νικολάος

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας κύριοι και κυρίες,

    Δίνω δάνεια σε όποιον θέλει οικονομική βοήθεια. Αυτό είναι ένα δάνειο μεταξύ ατόμου με πολύ απλές, ακριβείς και γρήγορες συνθήκες.

    Σας ευχαριστώ που μου απαντήσατε αν χρειαστεί. Αυτό είναι το email μου: rafaeladimitriadis15@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή